Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace ... Přečtěte si dokument Zásady ochrany osobních údajů

Blog

Vysokohorské chaty II

Zveřejněno: 02. 12. 2017 0:00 Autor: Kristýna Sulková

Ve druhé části se podíváme na chaty, které už jsou pod hranicí 1500 m n. m., respektive vlastně začneme tou, jež je přímo na této hranici (některé zdroje udávají o šest metrů méně).

Vysokohorské chaty I

Zveřejněno: 11. 11. 2017 0:00 Autor: Kristýna Sulková

K Vysokým Tatrám patří nepochybně i chaty, které nejčastěji slouží turistům k zastavení, odpočinku a nabrání sil během túry, jídlu či k noclehu. Zajímavé je, že mnoho chat ve Vysokých Tatrách patří horolezeckým spolkům, jejich členové tedy mnohdy mají výrazné slevy na jejich služby ubytovací i stravovací.

Vyrážíte do Tater? Nezapomeňte na cestovní pojištění

Zveřejněno: 01. 11. 2017 6:00 Autor: Reklamní článek

Máte sbaleno a chystáte se k našim sousedům na Slovensko? Tatry bezesporu patří k nejimpozantnějším evropským horským masivům, ale stejně tak dovedou být zrádné. Nechceme vás strašit, ovšem obezřetnost je zcela na místě. Proto byste si měli před cestou sjednat kvalitní cestovní pojištění. A modrá kartička zdravotního pojištění? Ta vám bohužel nemusí stačit.

Mýty, legendy, báje a pověsti

Zveřejněno: 21. 10. 2017 0:00 Autor: Kristýna Sulková

O Vysokých Tatrách se v minulosti mnohé povídalo, dnes už nám všechny tyto historky připadají úsměvné. Nelze jim však upřít obohacení slovenské ústní lidové slovesnosti. Lidé kdysi rádi vymýšleli příběhy s notnou dávkou nadpřirozena týkající se tatranských vrcholů tyčících se vysoko nad nimi, jichž nemohli dosáhnout. Jakmile toto překonali, většina povídaček se postupně začala vytrácet, naštěstí nevymizely úplně, a proto si můžeme některé z nich představit.

Plesa - kouzelný pozůstatek ledovců II

Zveřejněno: 30. 09. 2017 0:00 Autor: Kristýna Sulková

Pojďme se seznámit s 2. polovinou desítky největších ples ve Vysokých Tatrách.

Plesa - kouzelný pozůstatek ledovců I

Zveřejněno: 05. 09. 2017 0:00 Autor: Kristýna Sulková

Pokud jste se již nabažili výšek, nebo byste raději prozkoumali nějaké ty doliny, nesmí Vám rozhodně uniknout některá z tatranských ples neboli jezer ledovcového původu. Těch v Tatrách naleznete obrovské množství, přímo ve Vysokých jich je podle některých zdrojů přes sto, někde se udává téměř dvě stě. Zajímavé však je, že některá z nich nejsou trvalá, a tak se stává, že v průběhu roku mizí, těch stálých by na slovenské straně mělo osmdesát sedm. Většina ples se vyznačuje kulatým tvarem a nádherně čistou vod

Po tatranských vrcholech

Zveřejněno: 12. 08. 2017 0:00 Autor: Kristýna Sulková

Snad každý, kdo zavítá do nádherných velehor, jimž se říká Vysoké Tatry, je touží vidět i seshora. Ostatně kdo by si nechal ujít pohled na dlouhé horské hřebeny, rozeklané štíty nebo doliny plné kvetoucích rostlin?

Začátek sezóny 2017

Zveřejněno: 16. 06. 2017 0:00 Autor: Radim Dostál

Dnešním dnem končí sezónní uzávěra turistických tras ve Vysokých Tatrách.

Open Tatry 2016

Zveřejněno: 26. 09. 2016 21:10 Autor: Radim Dostál

Nejmenší velehory Vysoké Tatry si jistě každý asociuje s všelijakými sporty. Počínaje turistikou přes horolezectví až po lyžovaní. Ostatně několikrát ve Vysokých Tatrách proběhlo i mistrovství světa v klasickém lyžování. Ale že by se ve Vysokých Tatrách hrály šachy?

Vítejte v průvodci pohořím Vysoké Tatry

Zveřejněno: 01. 09. 2016 0:00 Autor: Radim Dostál

Úvodní článek na blogu turistického průvodce pohořím Vysoké Tatry. Ano je to tak, začínáme.....