Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace ... Přečtěte si dokument Zásady ochrany osobních údajů

Vítejte v průvodci pohořím Vysoké Tatry

Úvodní článek na blogu turistického průvodce pohořím Vysoké Tatry. Ano je to tak, začínáme.....

Vážení čtenáři a návštěvníci elektronického turistického průvodce pohořím Vysoké Tatry,

dovolte mi, abych Vás tímto příspěvkem přivítal na právě spuštěném turistickém průvodci, který má za cíl zmapovat všechny turisticky zajímavá místa ve Vysokých Tatrách. Pravda, nejedná se o spuštění něčeho zcela nového. Web již od června funguje a dokonce na něj od konce června vedou i veřejné odkazy. Po celou tu dobu zde byl neustále přidáván další a další obsah, především další popisy zajímavých míst ve Vysokých Tatrách a samozřejmě nelze opomenout také jejich fotografie. Obsah se sice bude stále doplňovat, rozhodl jsem se ale, že 1.9.2016 bude termín oficiálního spuštění. Obsahu už je podle mého názoru dost.

Co lze nalézt v turistickém průvodci?

Turistický průvodce je koncipován jako jakýsi katalog zajímavých míst v pohoří Vysoké Tatry. Zajímavá místa jsou všechny možné turistické cíle, jako třeba vrcholy štítů, plesa, sedla, horské chaty, lanovky, ale také třeba turistické rozcestníky. V současné době, tedy v době, kdy je web oficiálně spuštěn se na webu nachází 123 míst, které jsou zařazeny v deseti kategoriích a ke kterým je přiřazeno 34 štítků, které stejně jako kategorie umožňují lepší kategorizaci míst. V průvodci se nachází celkem 197 obrázků, které doplňují popisky míst.

Tato čísla samozřejmě nejsou konečná, na obsahu turistického průvodce budu tvrdě pracovat a počet popisů turisticky zajímavých míst, stejně jako fotografií bude přibývat.

Místa lze přehledně zobrazit na mapě, případně vyhledat místa v okolí zadaného bodu. V současné době jsou na webu pro uživatele k dispozici mapy firem Seznam a Google, mezi kterými lze jednoduše přepínat. K nalezení místa rovněž slouží fulltextové vyhledávání v pravém horním horu.

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na blog, jehož první příspěvek právě čtete. Na blogu budou vycházet nepravidelné, většinou krátké příspěvky, jejichž témta budou nejen samotné Vysoké Tatry, ale také různé informace o provozu turistického průvodce.

Jaké jsou vize do budoucna?

Kromě doplnění obsahu (popisy dalších míst a fotografie jak k již existujícím popisům míst, tak i k popisům nových míst) bych chtěl jednou na webu nabízet i popisy tůr a výletů. Určitě má smysl se sem vracet, zvláště, pokud patříte mezi obdivovatele krás tohoto nejvyššího slovenského pohoří.

Líbí se vám web?

Tak neváhejte a sdílejte web se svými přáteli na sociálních sítích. Sdílení je jednoduché, stačí použít ikony sociálních sítí vpravo nahoře pod menu.

Radim Dostál - provozovatel