Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace ... Přečtěte si dokument Zásady ochrany osobních údajů

Vyrážíte do Tater? Nezapomeňte na cestovní pojištění

Máte sbaleno a chystáte se k našim sousedům na Slovensko? Tatry bezesporu patří k nejimpozantnějším evropským horským masivům, ale stejně tak dovedou být zrádné. Nechceme vás strašit, ovšem obezřetnost je zcela na místě. Proto byste si měli před cestou sjednat kvalitní cestovní pojištění. A modrá kartička zdravotního pojištění? Ta vám bohužel nemusí stačit.

Československo je minulostí. Česká republika a Slovensko, byť jsou si v mnoha směrech blízké, jsou již poměrně dlouho dva samostatné státy. A podle toho byste měli k výpravě do Tater přistupovat. Také Slovensko je sice součástí Evropské unie a platí zde Evropský průkaz zdravotního pojištění (EHIC), ale ten vás v každé situaci nezachrání.

Držitel EHIC má nárok na nezbytnou zdravotní péči v takovém rozsahu a za takových podmínek jako občané daného státu. V některých zemích je ale zdravotní péče mnohem dražší než u nás, což v praxi znamená nemalé doplatky.

Vysoké Tatry - reklama
Vysoké Tatry - reklama

Měli byste vědět také to, že EHIC akceptují pouze zdravotnická zařízení, která mají smlouvu s některou ze slovenských veřejných zdravotních pojišťoven.

Že zaplatíte „nějaké drobné“ vás možná nerozhodí, ale o to horší je situace, kdy vás musí zachránit horská služba. Na tu se zdravotní pojištění nevztahuje, a proto byste si měli sjednat cestovní pojištění do Tater. Zároveň si důkladně přečtěte VPP pro pojištění do zahraničí a zaměřte se na sportovní aktivity, které se chystáte provozovat. Některé spadají do kategorie připojištění pro extrémní či adrenalinové sporty a nejsou zahrnuty v základním balíčku.

Vysoké Tatry - reklama
Vysoké Tatry - reklama

Díky komerčnímu cestovnímu pojištění budete mít jistotu, že se za vás postaví pojišťovna – dostanete k dispozici asistenční službu, která vám vždy poskytne přesné instrukce a dobře poradí.

A na kolik vás pojištění vyjde? Přesnou částku vám prozradí tato online kalkulace cestovního pojištění.