Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace ... Přečtěte si dokument Zásady ochrany osobních údajů

Open Tatry 2016

Nejmenší velehory Vysoké Tatry si jistě každý asociuje s všelijakými sporty. Počínaje turistikou přes horolezectví až po lyžovaní. Ostatně několikrát ve Vysokých Tatrách proběhlo i mistrovství světa v klasickém lyžování. Ale že by se ve Vysokých Tatrách hrály šachy?

Ano šachy..... Ve Vysokých Tatrách právě probíhá Open Tatry 2016, jeden z nejvýznamnějších šachových turnajů na území Slovenské republiky.

Pro 62. ročník mezinárodního šachové turnaje si pořadatelé vybrali termín 24.9. - 1.10.2016. Turnaj již druhým rokem probíhá v hotelu Hotel ***+ Sorea Trigan, u Nového Štrbského plesa. Turnaje se účastní hráči celkem z celkem 13 zemí (šachových federací). Nejvyšší zastoupení, 109 hráčů, má nepřekvapivě Slovenská republika. Druhé největší zastoupení má Česká republika s počtem 57 hráčů. Třetí nejpočetnější zastoupení má nedaleké Polsko s 21 účastníky. Turnaje se účastní 3 mezinárodní velmistři (GM) a jedna mezinárodní velmistryně (WGM). 15 mezinárodních mistrů (IM) a jedna mezinárodní mistryně (WIM). Dále dvacet mistrů FIDE (FM) a jedna mistryně FIDE (WFM). Seznam hráčů s mezinárodními tituly uzavírá jeden kandidát mistra (CM).

Turnaj se hraje švýcarským systémem na 9 kol s tempem hry 90 minut na 40 tahů a pak 15 minut dokonce s časovým bonusem 30 sekund za tah. Startovní listinu si můžete prohlédnout na webu chess results.

Pokud máte cestu kolem, můžete se přijít podívat. Ať už proto, že Vás šachy zajímají, nebo jen chcete vidět, jak vypadá skutečný šachový turnaj. Začíná se vždy v 18:00 s výjimkou posledního kola, které začíná 1.10. v 9:00. O výsledcích turnaje bude ještě na blogu zmínka.