Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace ... Přečtěte si dokument Zásady ochrany osobních údajů

Láká vás zimní dovolená na Slovensku? Vyzkoušejte Bachledovu dolinu

Láká vás zimní dovolená na Slovensku? Vyzkoušejte Bachledovu dolinu.

Pokud začínáte pokukovat po zimní dovolené a napadlo vás, že byste tento rok mohli zkusit nějaké lyžařské středisko na Slovensku, zkuste se podívat do Bachledovy Doliny. Je to krásná oblast nedaleko města Ždiar v okrese Poprad. Dolina se nachází na rozhraní Belianských Tater, Penin a Spišské Magury. Z České republiky sem ta cesta přeci jenom chvilku trvá. Odměnou vám ale bude krásná zimní příroda a lyžování vhodné pro celou rodinu. Jsou tu však i jiné atrakce, které vás určitě osloví.

Ubytování si najdete snadno přes ubytovací portály. Můžete se ubytovat na chatě nebo v penzionu, nebo přímo v Ždiaru, pokud by vám chybělo město. Oblast je známá také zachovalou lidovou architekturou pomalovanou malebnými vzory. Možná že se vám podaří najít ubytování i v nějakém takovémto skvostu.

 

Vysoké Tatry - reklama
Vysoké Tatry - reklama

Lyžování pro všechny

Přímo v Bachledově dolině se nachází ski areál Bachledka, kde najdete lanovky, vleky a pěkné sjezdovky vhodné pro celou rodinu. Areál není tak velký, ale díky tomu si to tu užijí i vaše děti. Nacházejí se zde oddělené zóny pro menší i větší děti, kde se mohou učit nebo si zlepšovat svoje lyžařské dovednosti. Nemusí se tak bát, že je na velkém svahu někdo srazí.

Nachází se zde samozřejmě i lyžařská školka, takže se děti mohou učit prvním lyžařským krůčkům od kvalifikovaných profesionálů. Pro nejmenší, kteří ještě nestojí na lyžích, je v areálu také dětský koutek.

Pokud vás už nebude bavit sjezdování, můžete si vyzkoušet i snowrafting. Pustit se ze zasněženého kopce je velká sranda, ale chce to i velkou dávku odvahy.

Holdujete kromě sjezdovek také běžkování? V tom případě se můžete z Bachledovej doliny vypravit do Penin, kde na vás v nádherné přírodě čeká až 50 Km upravených běžkařských tras.

Projděte se mezi korunami stromů

Největším současným lákadlem v Bachledově dolině je ale Chodník korunami stromů, který je sice momentálně zavřený, ale jakmile začne zimní sezona opět se otevře. Rozsáhlá dřevěná stavba je inspirována některými podobnými atrakcemi ze zemí Západní Evropy. Dřevěný chodník vás vyvede od kořenů stromů, až po jejich koruny. Les tak budete vidět ze stejné perspektivy jako například ptáci. Chodníku dominuje obrovská točitá rozhledna. Zajímavé je, že celý chodník je bezbariérový, takže je přístupný i lidem na vozíku nebo rodičům s dětmi v kočárcích.

Vysoké Tatry - reklama
Vysoké Tatry - reklama